Naše

Bravčové mäso

Viete aký druh mäsa je na Slovensku najpopulárnejší a zje sa ho najviac? Bravčové. V našich pultoch ponúkame mladé kusy vo veku do osem mesiacov s porážkovou hmotnosťou ca. 105kg. Mäso je ružové, nie príliš mastné, svalovina je mramorovaná.

V našej predajni

Ponúkame všetky dobre známe rezy a k tomu sezónne aj nejaké špecialitky, napríklad vhodné na gril

Kvalita

Predaj

Čerstvosť

Smaller Sellers

Bravčové stehno

Chudé, šťavnaté mäso bez výrazného mramorovania. Z celého stehna je možné pripraviť šunku (údenú, varenú, dusenú) alebo ho použiť na pečenie, varenie a dusenie.

Bravčové plece

Kus je pomerne chudý, no šľachovitejší, podiel tuku je okolo 10%. Vhodné je na dusenie, varenie, vyžaduje dlhšiu prípravu.

Bravčové karé s kosťou

Karé s kosťou naporcované na kotlety je zaujímavým spestrením pri grilovaní, vyskúšajte náš tomahawk steak.

Bravčové karé bez kosti

Táto časť chrbta je málo prerastená, chudá, takže pri príprave dbáme na to, aby sme mäso nevysušili. Často sa používa na vyprážané rezne či prírodné plátky.

Bravčová krkovica s kosťou 

Vhodné na pečené či grilované kotlety, kde kosť dodá mäsu chuť. Mäso je mramorované, zostáva šťavnaté aj po tepelnej úprave.

Bravčová krkovica bez kosti 

Veľmi populárny kus na pečenie, svalovina je výrazne mramorovaná, vyšší podiel tuku. Mäso zostáva šťavnaté aj po tepelnej úprave.

Bravčové koleno predné

Predné koleno je menšie a menej mäsité ako zadné, populárne je pri príprave huspeniny.

Bravčové koleno zadné 

Zadné koleno je väčšie a mäsitejšie než koleno predné. Je pomerne šľachovité. Vhodné je na pečenie, grilovanie, my ho odporúčame aj pri príprave kapustnice.

Koleno predné bez kosti 

Predné koleno zbavené kosti, využitie nájde pri varení.

Panenka (panenská sviečkovica)

Veľmi jemné, krehké mäso, ktoré sa vynikajúco hodí na minútky, steaky. Pri príprave je dôležité sledovať čas aby sme mäso nevysušili, ale aby zostalo šťavnaté a vo vnútri ružové.

Upravené bravčové špice

Špicatá alebo “trojuholníková” časť rebier, na ktorej je okrem kostí dostatok mäsa. Špice radi používame pri varení kapustnice.

Srdce

Srdce tvorí pevná svalovina, obľúbený spôsob prípravy je dusenie.

Naše

Hydina

Patrí k najobľúbenejším druhom mäsa medzi spotrebiteľmi. Mäso je diétne, bohaté na bielkoviny, cenovo dostupné a prináša obrovskú rozmanitosť pri príprave. Okrem kurčiat, kačíc, husí a moriek sa medzi hydinu radia aj králiky.

V našej predajni 

Nájdete u nás chladené kuracie, morčacie a kačacie mäso, sezónne aj chladené farmárske kohúty 

Kvalita

Predaj

Čerstvosť

Smaller Sellers

Kuracie prsia 

Prsné svaly nachádzajúce sa na hrudnej časti. Čisté mäso, ktoré je vhodné na nekonečné rôznych úprav, či už sa rozhodnete pre grilovanie steakov, dusenie ako soté, či vyprážanie. Má však tendenciu vysušiť sa pri príliš dlhej tepelnej úprave.

Kuracie stehná

Celé kuracie stehno s kosťou a kožou, najznámejšou prípravou je pečenie alebo grilovanie.

Kuracie stehná bez kosti a kože

Vykostené kuracie stehno je vynikajúce na grilovanie, keďže je tučnejšie ako kuracie prsia. Tuk sa postará o to, aby sa kus nevysušil a zostal šťavnatý.

Kuracie krídla 

Naše

Hovädzie mäaso

Ponúkame vám mladú hovädzinu, ktorá pochádza výhradne z nedospelých býčkov porážaných vo veku 14-22 mesiacov. Kvalitatívne je krehká, jemne vláknitá a len málo prerastená tukom- “mramorovaná”. Farba je svetločervená.

V našej predajni

V pulte máme obvyklé rezy, ale aj špeciality. Vyskúšajte aj menej známe, napríklad osso buco, skirt steak, flank alebo rib-eye.

Kvalita

Predaj

Čerstvosť

Smaller Sellers

Hovädzie zadné (stehno)

Jemné vláknité mäso s nízkym podielom tuku, vhodné na dusenie, varenie, pečenie. Delí sa na spodný(zo zadnej strany stehna) a vrchný šál (z vnútornej strany stehna), kde vrchný šál je vhodný na úpravu vcelku alebo tzv. španielske vtáčiky a spodný šál používame na ragú či roast beef.

Falošná sviečkovica 

Na tele sa nachádza na pleci, ako už názov vypovedá, je veľmi podobná pravej sviečkovici. Vhodná na pečenie, steaky, minútky.

Hovädzie predné bez kosti - Plece

je pomerne chudé, no tuhšie pre vysoký podiel väziva. Vhodné na dusenie (guláš), pečenie, varenie.

Bravčové karé bez kosti

Táto časť chrbta je málo prerastená, chudá, takže pri príprave dbáme na to, aby sme mäso nevysušili. Často sa používa na vyprážané rezne či prírodné plátky.

Kontakt na nás

Ak máte otázky, kontaktujte nás.

Antona Bernoláka 2203/4 - Bulvár

+421/911 519 319
+421/41 763 3005

info@masiarstvocicka.sk

Otváracie hodiny

PONDELOK

08:00 – 17:00
UT – PIA
07:00 – 17:00

SOBOTA

08:00 – 11:00

POMOCNÉ LINKY

Navigácia