Viete aký druh mäsa je na Slovensku najpopulárnejší a zje sa ho najviac? Bravčové. V našich pultoch ponúkame mladé kusy vo veku do osem mesiacov s porážkovou hmotnosťou ca. 105kg. Mäso je ružové, nie príliš mastné, svalovina je mramorovaná.
Ponúkame všetky dobre známe rezy a k tomu sezónne aj nejaké špecialitky, napríklad vhodné na gril
Ponúkame mäso slovenského pôvodu (narodené, chované i zabité na Slovensku)
Nenašli ste v našom pulte to, čo potrebujete? Spýtajte sa nás, radi vám vyhovieme a pripravíme mäso podľa požiadaviek
Každé ráno obdržíme dodávku čerstvých bravčových polovíc, ktoré sami delíme. Čerstvejšie to už nejde
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Reprehenderit ratione eum beatae veniam ullam debitis dignissimos iure recusandae, labore, assumenda voluptatem tenetur culpa. Eum nam aliquid eveniet ducimus enim, voluptates?
Chudé, šťavnaté mäso bez výrazného mramorovania. Z celého stehna je možné pripraviť šunku (údenú, varenú, dusenú) alebo ho použiť na pečenie, varenie a dusenie.
Kus je pomerne chudý, no šľachovitejší, podiel tuku je okolo 10%. Vhodné je na dusenie, varenie, vyžaduje dlhšiu prípravu.
Karé s kosťou naporcované na kotlety je zaujímavým spestrením pri grilovaní, vyskúšajte náš tomahawk steak.
Táto časť chrbta je málo prerastená, chudá, takže pri príprave dbáme na to, aby sme mäso nevysušili. Často sa používa na vyprážané rezne či prírodné plátky.
Vhodné na pečené či grilované kotlety, kde kosť dodá mäsu chuť. Mäso je mramorované, zostáva šťavnaté aj po tepelnej úprave.
Veľmi populárny kus na pečenie, svalovina je výrazne mramorovaná, vyšší podiel tuku. Mäso zostáva šťavnaté aj po tepelnej úprave.
Predné koleno je menšie a menej mäsité ako zadné, populárne je pri príprave huspeniny.
Zadné koleno je väčšie a mäsitejšie než koleno predné. Je pomerne šľachovité. Vhodné je na pečenie, grilovanie, my ho odporúčame aj pri príprave kapustnice.
Predné koleno zbavené kosti, využitie nájde pri varení.
Veľmi jemné, krehké mäso, ktoré sa vynikajúco hodí na minútky, steaky. Pri príprave je dôležité sledovať čas aby sme mäso nevysušili, ale aby zostalo šťavnaté a vo vnútri ružové.
Špicatá alebo “trojuholníková” časť rebier, na ktorej je okrem kostí dostatok mäsa. Špice radi používame pri varení kapustnice.
Srdce tvorí pevná svalovina, obľúbený spôsob prípravy je dusenie.
Patrí k najobľúbenejším druhom mäsa medzi spotrebiteľmi. Mäso je diétne, bohaté na bielkoviny, cenovo dostupné a prináša obrovskú rozmanitosť pri príprave. Okrem kurčiat, kačíc, husí a moriek sa medzi hydinu radia aj králiky.
Nájdete u nás chladené kuracie, morčacie a kačacie mäso, sezónne aj chladené farmárske kohúty
Hydina je prevažne pôvodom zo Slovenska (narodené, chované i zabité).
Hydina sa teší veľkej obľube medzi zákazníkmi, máme jej preto vždy dostatok. Okrem mäsa vám ponúkame aj chladené vnútornosti
Dodávka hydiny je realizovaná denne.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Reprehenderit ratione eum beatae veniam ullam debitis dignissimos iure recusandae, labore, assumenda voluptatem tenetur culpa. Eum nam aliquid eveniet ducimus enim, voluptates?
Prsné svaly nachádzajúce sa na hrudnej časti. Čisté mäso, ktoré je vhodné na nekonečné rôznych úprav, či už sa rozhodnete pre grilovanie steakov, dusenie ako soté, či vyprážanie. Má však tendenciu vysušiť sa pri príliš dlhej tepelnej úprave.
Celé kuracie stehno s kosťou a kožou, najznámejšou prípravou je pečenie alebo grilovanie.
Vykostené kuracie stehno je vynikajúce na grilovanie, keďže je tučnejšie ako kuracie prsia. Tuk sa postará o to, aby sa kus nevysušil a zostal šťavnatý.
Ponúkame vám mladú hovädzinu, ktorá pochádza výhradne z nedospelých býčkov porážaných vo veku 14-22 mesiacov. Kvalitatívne je krehká, jemne vláknitá a len málo prerastená tukom- “mramorovaná”. Farba je svetločervená.
V pulte máme obvyklé rezy, ale aj špeciality. Vyskúšajte aj menej známe, napríklad osso buco, skirt steak, flank alebo rib-eye.
Jalovice ani kravy u nás nenájdete. Predávame iba mladé býky slovenského pôvodu, ktorých mäso je krehké, jemné, málo mramorované.
Nenašli ste v našom pulte to, čo potrebujete? Spýtajte sa nás, radi vám vyhovieme a pripravíme mäso podľa požiadaviek.
Nakupujeme čerstvé hovädzie štvrte, ktoré sami delíme. Maximálna čerstvosť je zaručená.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Reprehenderit ratione eum beatae veniam ullam debitis dignissimos iure recusandae, labore, assumenda voluptatem tenetur culpa. Eum nam aliquid eveniet ducimus enim, voluptates?
Jemné vláknité mäso s nízkym podielom tuku, vhodné na dusenie, varenie, pečenie. Delí sa na spodný(zo zadnej strany stehna) a vrchný šál (z vnútornej strany stehna), kde vrchný šál je vhodný na úpravu vcelku alebo tzv. španielske vtáčiky a spodný šál používame na ragú či roast beef.
Na tele sa nachádza na pleci, ako už názov vypovedá, je veľmi podobná pravej sviečkovici. Vhodná na pečenie, steaky, minútky.
je pomerne chudé, no tuhšie pre vysoký podiel väziva. Vhodné na dusenie (guláš), pečenie, varenie.
Táto časť chrbta je málo prerastená, chudá, takže pri príprave dbáme na to, aby sme mäso nevysušili. Často sa používa na vyprážané rezne či prírodné plátky.